Den moderne bygning kræver en god solafskærmning

Hvor det før i tiden kun var oplagt at benytte sig af indvendig solafskærmning i form af et stort gardin, persienner eller lignende, er sagen i dag dog meget anderledes. Nu findes der et hav af smarte og effektive løsninger til udvendig solafskærmning, som giver flere fordele i forhold til den mere traditionelle indvendige solafskærmning.

En af de største fordele er i forhold til indretning og design. God stil er naturligvis en smagssag, men langt de fleste typer af udvendig solafskærmning klæder facaden på enhver bygning. Samtidig betyder den udvendige solafskærmning, at man får nogle nye muligheder i forhold til indretningen i en bygning, da der eksempelvis ikke skal være plads til ophæng til gardiner.

Derudover giver udvendig solafskærmning store muligheder for at lave smarte automatiske løsninger. Alle former for udvendig solafskærmning kommer med en automatisk funktion, så der kan rulles fra eller til inde fra bygningen. De automatiske styresystemer giver mulighed for, at en enkelt person styrer solafskærmningen på hele bygningen, men der kan også installeres løsninger, hvor hver enkel del af solafskærmningen kan justeres individuelt. Du kan læse mere om de forskellige typer af solafskærmning længere nede i teksten.

Løsninger til individuel justering

bygninerTil bygninger, der er inddelt i mindre kontorer og rum med hvert sit vindue, er det smart at montere udvendig solafskærmning, som kan justeres individuelt. Gode valg hertil omfatter blandt andet persienner, markiser og screens. Det er også muligt at få disse til at indgå i et system, som styrer solafskærmningen for hele bygningen.

Fælles for alle disse er, at de kan justeres efter smag og behov, men at de også tillader, at man fortsat kan nyde udsigten fra ens vindue. De kan også alle skaffes i materialer og farver, som passer perfekt i forhold til resten af bygningens udseende.

Har man sit eget kontor, er det en stor fordel, hvis man selv kan styre sin solafskærmning. Nogle kan bedst lide at arbejde i lokaler med en mere dunkel belysning, mens andre hellere vil være veloplyste omgivelser. Solens skarpe stråler kan dog irritere alle og enhver, hvis de rammer i øjnene. Både screens, persienner og markiser kan let stoppe solens stråler, så man undgår dette forstyrrende element.

Hvis hele facaden skal have solafskærmning

Designet på mange af de nye bygninger, som laves til virksomheder hjemme i Danmark, inkluderer en markant glasfacade. De store glasfacader ser imponerende og flotte ud, men hvis solen skinner lige ind på denne, kan det være et meget forstyrrende element for alle medarbejderne på arbejdspladsen.

Derfor er det vigtigt, at få installeret solafskærmning, der kan dække hele facaden. Heldigvis findes der mange produkter, som kan klare opgaven. Nogle af de mest nævneværdige er solskærme, glas- og kobberlameller, indbygningsscreens samt svingarmsmarkiser.

Alle disse typer af udvendig solafskærmning styres automatisk via små elmotorer, der næsten er lydløse. De kan enten kontrolleres af sensorer, der tager højde for vejrforhold og klokkeslæt, eller de kan styres af en leder via en fjernbetjening eller kontakt. Mere information her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *