Patient bliver behandlet for akut tandpine

Akut tandpine

Vågner man om natten med akut tandpine, så kan du kontakte lægevagten for hjælp, hvis du mener, at det er akut. Ellers tilbyder de fleste tandlæger, at man kan ringe og få en akut tid hos tandlægen, hvis man oplever en tandpine, der nedsætter ens funktion på arbejde eller i hverdagen. En tandpine skyldes ofte lille ting i munden, men smerten kan brede sig ud til nerverne i kæben og forårsage hovedpine også. Derfor kan det være nødvendigt at komme til tandlægen hurtigst muligt.

Smertestillende piller i mod tandpine

Man kan sagtens tage smertestillende piller for at holde smerten fra tandpinen på afstand, indtil man kan få en tid ved tandlægen. Bare vær opmærksom på, at du ikke tager flere, end du må. Desuden skal du huske, at smertestillende piller ikke kurerer din tandpine. Det er altså ikke nok at tage en smertestillende, man bliver nødt til at også at kontakte sin tandlæge for behandling.

Generelt kan man sige, at det altid er bedst at få en tid hurtigst muligt ved en tandlæge, hvis man oplever en meget smertelig tandpine. For smerten kan nemlig brede sig. Det samme kan det, der forårsager tandpinen. Det kan både være nogle nerver, der for eksempel reagerer kraftigt, hvis du spiser eller drikker noget meget varmt eller koldt. Men det kan også skyldes, at der er gået betændelse i tandkødet. Generelt er det bedre at søge lægehjælp end at forsøge at diagnosticere og kurere sig selv med smertestillende piller.

Smerte i tand efter fyldning

Hvis du for nylig har været til tandlægen, men stadig mærker en smerte i tanden, kan det skyldes den fyldning, du har fået i, hvis du for eksempel har fået lavet et hul hos tandlægen. Denne smerte bør gå i sig selv igen efter nogle dage. Fortsætter smerten bør du kontakte din tandlæge for hjælp til din tandpine. Måske bliver det nødvendigt med endnu et tandlægebesøg, men oftest skyldes smerten udboringen ved hullet. Hvis udboringen i hullet har ramt nogle nerver, er det højst sandsynligt det, du kan mærke, hvis du har tandpine efter at have fået en fyldning.

Hvad koster det at få kureret sin tandpine?

Man kan ikke fastslå, hvor meget det kommer til at koste at få kureret sin tandpine ved tandlægen. Dette skyldes, at man ikke selv kan diagnosticere, hvad årsagen til tandpinen er. Det er der altid brug for en professionel tandlæge til. Men du kan altid spørge din tandlæge før indgrebet hvor mange penge, tandlægen cirka regner med, at det vil koste.

Desuden kommer den endelige pris an på, hvorvidt du har en forsikring eller ej. Har man tit problemer med tandpine, kan det være en god idé at få fat i en god forsikring, der kan dække nogle af udgifterne ved at gå til tandlægen. Men uanset pris, så er det bedst at lytte til din tandlæges råd om, hvilke indgreb der bør laves. Ellers kan du ende ud med en højere pris for et større indgreb, hvis smerten spreder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *