rotte

Midler til bekæmpelse af rotter

Det kan være frygtelig irriterende, hvis man har skadedyr, uanset hvilken slags det så er. Er man uheldig og har fået rotter, bør man hurtigst muligt gøre noget ved det. Rotter kan nemlig bære på sygdomme fra kloakken eller andre dyr, som også kan ramme andre husdyr eller mennesker. Det er derfor, man aldrig bør røre en rotte direkte, og hvis man skulle komme til det, skal man umiddelbart derefter vaske sine hænder grundigt med vand og sæbe. Derudover kan rotter finde på at gnave sig igennem ens møbler, vægge og ting samt pusle omkring og larme om natten. Det er som sådan ikke direkte farligt, selvom det selvfølgelig kan forstyrre ens søvn og være frustrerende.

Altså bør man handle på sagen, hvis man har mistanke om, at der er rotter på spil og sætte en bekæmpelse af ens rotter i aktion.

Hvad man kan gøre

Det første, man kan gøre for at starte en bekæmpelse af rotter, er at prøve at finde ud af, hvor rotterne opholder sig. Herved kan man lokalisere, hvilke skader de kan gøre på ens ting og forhåbentlig mindske skaden ved at fjerne nogle af tingene. Hører man til den type, der ikke ønsker selv at stå for at fange og udrydde rotterne, vil det desuden være til stor hjælp for rottefængeren. Så ved den professionelle nemlig fra starten af, hvor han eller hun skal lede, hvilket burde gøre processen både nemmere og hurtigere. Og siden penge er tid i enhver situation, kan man måske også selv spare lidt penge som køber af en rottefænger.

Hvad man kan købe

Bryder man sig ikke om selv at skulle stå for bekæmpelse af rotter, er det som nævnt muligt at få en professionel til det. Men det er også muligt at gøre det selv – eller at få en ven eller nabo til at gøre det selv. Man kan købe en lang række af produkter til dette formål. Mest anvendt er dog smækfælder med lokkemad i eller gift. Man kan også bruge en anden form for fælder, der fanger dyret levende og så bagefter slår det ihjel. Uanset hvad man foretrækker, skal man huske, at fælderne skal efterses mindst en gang dagligt, så der ikke ender med at ligge døde rotter rundt omkring i ens bolig. Det er ikke just hygiejnisk eller en særlig rar tanke. Foretrækker man at bruge gift, skal man huske at skærme det lidt ind og holde det væk fra sine husdyr eller børn, hvis man har det. Selvom det kun burde virke på rotter, er det ikke just godt for andre dyr eller mennesker.

Hvis der er rotter på færde, kan midler til bekæmpelse af rotter købes i Hadsted & Århus og mange andre steder. Nogle ting kan også købes på nettet, hvis man foretrækker det.

Dog kan det være en god ide for en sikkerheds skyld at få kigget på og snakket med en fysisk butiksejer eller butiksassistent omkring. Nogle af redskaberne kan nemlig godt være giftige eller på en måde en smule farlige for andre husdyr eller børn og bør nyttes med omhu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *