mavetræning

Mavetræning er en vigtig del af din træning

Hvis du træner dine muskler regelmæssigt, er det en god ide, at du også træner din mave. Det er med til at stramme maven op. Hvis du gerne vil se slankere ud, er det vigtigt, at du får strammet din mave op. På den måde kan man meget lettere se de flotte resultater, som du har opnået med træningen. Det er en rigtig god mulighed for dig.

Mavetræning kan foregå på mange forskellige måder. Du kan lave den nede i fitnesscenteret, hvis du træner der. Der er både maskiner, der kan hjælpe dig med at træne din mave på den rigtige måde, der er også hold, hvor der er fokus på at træne maven. Du kan også sagtens træne maven derhjemme ved at lave forskellige øvelser. Du behøver altså ikke at gå i træningscenter for at lave effektive øvelser, der giver dig en slank mave.

Træning af maven er også godt for ryggen

Det er ikke kun for at få en flot og slank mave med masser af muskler, at du ofte skal træne din mave. Træning af maven er faktisk også godt for ryggen. Når du skal træne ryggen, skal du selvfølgelig træne musklerne i selve ryggen. Derudover skal du faktisk også træne mavemusklerne. De er nemlig lige så vigtige for, at du holder din ryg rank, så du ikke kommer til at sidde og hænge i den. Det er derfor meget vigtigt, at du husker at træne maven – ikke mindst hvis du har problemer med ryggen.

Sådan laver du den mest effektive mavetræning

Hvis du ikke er vant til at lave mavetræning, kan det måske være lidt svært at vide, hvordan du skal gøre det. Du har sikkert set på TV, hvordan de ligger på gulvet med bøjede ben og løfter hovedet op mod benene. Det er da også helt rigtigt, at det er sådan, du skal gøre. Det er dog vigtigt, at du gør det på den rigtige måde. For eksempel er det vigtigt, at du holder nakken lige. Mange bøjer nakken, når de laver mavetræning, men det er ikke så effektivt – og kan gøre, at du får ondt i nakken.

Hvis du har svært ved at komme op, kan du lægge fødderne ind under et møbel. På den måde bliver dine ben holdt nede, og det bliver lettere for dig at komme op.

Når du laver mavetræning, er det også vigtigt, at du træner dine mavemuskler i siden. Det er med til at gøre, at du får trænet alle musklerne i maven. Du gør det ved at lægge den ene fod op på det andet knæ, når du ligger på ryggen på gulvet. Med hænderne bag hovedet skal du så prøve at nå det modsatte knæ med din ene albue. Altså højre albue mod venstre knæ og venstre albue mod højre knæ.

Læs også Sixpack guiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *