Danskerne er vilde med vin

Begejstringen for vin i Danmark er stigende, alle nyder et godt glas vin i dag uanset om man bor i Nykøbing Mors, Skive eller Thisted. Det er ikke kun en bestemt type mennesker der forstår at sætte pris på et glas gode druer, det er et meget bredt udsnit af befolkningen. Moderne mennesker drikker ikke kun vin til festlige anledninger, men også i hverdagen. Forbrugerne er blevet en langt større gruppe end tidligere, men også langt mere kritiske. Alle ved, at der er forskel på vine, både i kvalitet og selve smagen. Uanset hvor stor eller begrænset en viden man har om emnet, så foretrækker de fleste at få en oplevelse med i købet af hver enkelt flaske. Den tid er forbi, hvor en flot etiket kunne sælge et middelmådeligt produkt. Kunderne vil vide præcis, hvad der er i flaskerne, hvor og hvordan det er blevet fremstillet.

restaurant

Bliv stamkunde i en vinhandel

Ja, supermarkederne er godt med på vinområdet. Udvalget er både større og mere interessant, ud fra en vinkenders synspunkt, end det var tidligere. Her kan bestemt findes mange gode tilbud og mange supermarkeder har da også en vinkyper ansat, der typisk er tilstede i forretningen fredag og lørdag. Oplevelsen af at købe vin i supermarkedet, kan absolut ikke sammenlignes med, hvordan det er at besøge en rigtig vinhandel.

I de fleste større danske byer, findes stadig en vinhandel, præcis som i de gode gamle dage, hvor man altid handlede i specialbutikker og fik høj kvalitet og service. Det siger næsten sig selv, at de bedste produkter og den største viden findes de steder, hvor man udelukkende beskæftiger sig om andet, end et specifikt produktområde og ikke spreder sig over et hav af varegrupper. Drop derfor  supermarkedet og kig i stedet ind i din lokale vinhandel, hvor du med sikkerhed vil blive mødt med faglig ekspertise, god vejledning og fine rabatter. Mange får med tiden opbygget et meget personligt forhold til deres egen vinhandel. De ansatte i butikken er nogle rigtige ”nørder”, ment på den allermest positive måde. De husker, de vine som faldt i din smag og nyder at guide dig videre ind i vinens spændende univers. Som stamkunde er man i en løbende dialog med de ansatte i butikken og det er både inspirerende og meget lærerigt.

God vin købes online

Er du i den uheldige situation, at der ikke findes en lokal vinhandel i dit nærområde, så er der hjælp at hente på nettet, hvor der findes adskillige fremragende vinhandlere. Mange af disse webshops sætter en ære i, at opretholde samme, hvis ikke højere, niveau og gode stil, som de gammeldags forretninger. Måske får du ikke helt den samme sanselige oplevelse, ved at sidde og klikke på computeren, men der er masser af spændende læsning og information og skulle du have spørgsmål, så sidder de klar til at svare, enten via mail eller telefon. Lad dig ikke skræmme af fragtpriserne, disse webshops har naturligvis gjort det muligt for dig at bestille en eller flere flasker hjem, uden at leveringen er særlig dyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *