Hvis dit hus er bygget omkring 1930’erne eller efter, har du højst sandsynligt det der hedder en hulmur. Dette betyder simpelthen, at dit hus er bygget med to vægge, en på den inderste side af huset og en væg på den yderste side. Dette er en populær og standard måde at bygge huse, da det kommer med flere fordele. I stedet for én kæmpemæssig tyk væg, der skal være så tyk at den kan holde varmen inde i huset, og sørge for at det ikke slipper, har man i stedet to forholdsvis tynde vægge. Inde mellem disse to vægge er der så en hulrum, hvor der eller ville have været endnu flere mursten. Du sparer altså en masse tid og resurser ved denne metode, men det er ikke helt uden konsekvenser. For hulrummet mellem væggene er nemlig ikke god til at holde varmen inde i huset, og du vil få en tårnhøj varmeregning, hvis ikke der rådes bod på dette. Heldigvis er der en løsning på lige netop dette problem.
Hulmursisolering behøver ikke være besværligt
Det er faktisk meget simpelt at sørge for, at varmen ikke slipper ud igennem hulrummet mellem væggene. De skal nemlig bare isoleres med en hulmursisolering. Hele processen er let og forholdsvis hurtig, og det er endda også på ældre vægge. For at få fyldt hulrummet op med isoleringsmateriale, fjerner man simpelthen bare en bunke mursten fra væggen, eller borer et hul der er stort nok til at blæse isoleringsmateriale igennem. Når der er adgang ind til hulrummet mellem væggene, bliver det fyldt op med den slags isoleringsmateriale man har besluttet sig for at bruge. Og der er altså en del muligheder, så det er en god ide at sætte sig ind i sagerne, før man går i gang med processen. Brug internettet til at undersøge alle de muligheder du har, når du skal vælge et materiale at isolere med. Befinder du dig i områderne omkring Aarhus eller Randers, kan du også finde en lokale isoleringsekspert, og spørge ham til råds. Fagfolk ved uden tvivl hvad de snakker om, men husk altid at de også har et produkt at sælge. Få så meget information du kan, og sammenlign det hele.
Sådan foregår hulmursisolering
Et populært isoleringsmateriale, som de fleste nok kender, er stenuld, eller som det nok er mere kendt under, rockwool. Rockwool har en karakteristik gul farve, og kan være irriterende for huden. Heldigvis er det også ekstremt godt til at holde på varmen, og mange folk vælger derfor at isolere deres hus med rockwool. Men selvom stenuld er populært, er det langt fra din eneste mulighed. Materialer som Glasuld og flamingo er også gode muligheder, når din hulmur skal fyldes op. Glasulden minder meget om rockwool, men har en endnu gulere kulør. Flamingo kender de fleste sikker allerede, men det er langt fra alle, der ved at det kan bruges til isolering. Pas dog på med at bore i væggen, hvis du har brug flamingo, da det kan løbe ud af hullet