Elsker du kinesisk mad, har du rig mulighed for at nyde et godt måltid kinesisk mad i Aarhus, Odense og Middelfart. Her finder du et godt udvalg af kinesisk mad.
Det kinesiske køkken – nyd det i restauranten
Men hvad består det kinesiske køkken af og hvor mange år rækker det tilbage? Kinesisk mad er blandt den ældste madlavning i verden. Det er et af de mest varierende køkkener og består af utrolig mange forskellige typer mad såsom kylling i karry, oksekød med grønt til, kinarejer, blæksprutteringe, dybstegt kylling, nudler, ris, rejechips osv. Der er altså derfor mange forskellige typer af madvarer som du kan nyde i den kinesiske restaurant. Den faste mad bliver indtaget med spisepinde. Flydende mad såsom supper indtages som regel med en flad, bred ske af keramik. Den faste mad spises med spisepinde, fordi det i Kina opfattes barbarisk at spise med kniv og gaffel. Derfor finder man ikke denne service ved det traditionelle kinesiske spisebord.
Det centrale i det kinesiske køkken er kulhydrater såsom, nudler, ris og dampet brød hvor det i den vestlige verden er proteinholdige fødevarer såsom kød som er i fokus. Det kinesiske køkken er som nævnt stort, og kan altså derfor inddeles i op til flere forskellige køkkener. For eksempel findes der det kantonesiske og det sichuanesiske køkken, som er to forskellige ting. Den typiske kinesiske restaurant her i Vesten serverer mad fra det kantonesiske køkken, som stammer fra Canton-området (Sydkina). I modsætning til en kinesisk restaurant som serverer retter fra det sichuanesiske køkken anvender det kantonesiske køkken ikke lige så mange stærke ingredienser såsom chili. Det specielle med det kantonesiske køkken er blandt andet at der er ligeså meget – hvis ikke mere – fokus på konsistensen af maden som på smagen.
Den typiske kinesiske restaurant
Den kinesiske restaurant byder altså på en lang række forskellige, spændende madretter, som du og din familie og venner kan nyde i fællesskab. Den traditionelle kinesiske restaurant består som oftest af en stor buffet med tilhørende salat- og isbar. Konceptet består som regel af at man betaler en engangspris og så er der mulighed for at spise alt hvad man kan. Som regel hører både salat- og isbar også med til her. Den kinesiske restaurant tilbyder som regel halv pris til børn under en vis aldersgrænse. Det er altså derfor ikke nødvendigvis den store pengepung du skal have frem når familien skal have aftensmad på kinesisk restaurant. Sommetider byder den kinesiske buffet også på sushi, som stammer fra en gammel kinesisk madtradition (senere adopteret af japanerne).
I buffeten finder man mad såsom dybstegt kylling, kinarejer med videre, stegte grøntsager og nudler, forårsruller, kylling på spyd, oksekød med grønt eller i gryde, muslinger, blæksprutteringe, dybstegt Wan Tan, kinabrød, rejechips og meget mere. Som nævnt er der som regel også mulighed for salat, frugt og is.
Den kinesiske buffet byder også på et vælg af forskellige, spændende saucer såsom ingefærsauce, bbq sauce, sur/sød sauce, chili sauce, karry sauce, satay sauce, hvidløgssauce med videre.