Streetwear i Danmark

Det er bestemt ikke fordi streetwear har en afsindigt lang historie her i Danmark, for det blev faktisk først introduceret tilbage i 1990’erne, hvor den første danske streetwear-butik blev åbnet. Den blev åbnet af Kim Carlsen, og han valgte at kalde hans butik for Flavour. Den henvendte sig hovedsageligt til det Københavnske skatermiljø, eftersom det var hos denne gruppe af unge mennesker, hvor der var bedst mulighed for at afsætte hans streetwear. Han sagde dog selv, at Flavour-butikken ikke kun solgte forskellige former for streetwear, men derimod lige så meget var en butik, der forhandlede et relativt stort udvalg af sneakers og decideret skateboardtøj.

Trives streetwear her i Danmark?

Der er ingen tvivl om, at det ikke er alle danskere, der er lige glade for streetwear, men det ændrer dog ikke på det faktum, at streetwear aldrig har været så populært her i Danmark, som det er i øjeblikket. Det er hovedsageligt som følge af de mange danske rappere, der fylder rigtig meget på den danske musikscene i øjeblikket. Det inkluderer blandt andet rappere såsom Kidd, TopGunn, KESI, Gilli, Sivas og mange andre. Denne gruppe af rappere har nemlig også altid streetwear på, når de kommer og optræder til diverse koncerter og festivaler, og mange af dem er endda begyndt at involvere sig i design og produktion af streewear, hvilket eksempelvis Cheff Records gør med deres Cheff-tees.

Som det ser ud i øjeblikket, så er der ingen tvivl om, at streetwear er kommet for at blive. Det er noget, som kommer til at holde ved i lang tid endnu, og det er også derfor at mange mindre brands såsom DuckDenmark.dk er spirende for tid. Det er dog fortsat større brands såsom Alis, Obey, Stussy og lignende mærker, som for alvor har fat i det danske marked for streetwear.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *