olieskift

Olieskift på bilen er vigtigt

Det er ikke tilfældigt at olielampen i bilen lyser rød, hvis der ikke er nok på. De fleste kender også reglen om at man skal holde ind til siden med det samme hvis olielampen lyser. Olien bruges til at smøre bilens motor når den kører. Motoren bliver meget varm når man kører, og den har typisk et omdrejningstal på et sted mellem 2000 – 4000 omdrejninger i minuttet. Det er altså rigtig mange gange motoren drejer på en køretur på bare 15 min. Når motoren drejer skabes der friktion, hvilket giver varme. For ikke at skabe mere varme end nødvendig, når motoren drejer, mindsker man friktionen via olie. Hvis der er for lidt olie på bilen, er der ikke nok smørrelse til motoren, og den vil blive for varm og brænde sammen. Dette er ofte lig med total skade på bilen, fordi en ny motor er meget dyr. Bilens olie skal skiftes regelmæssig. Dette er fordi, at olien mister mere og mere af sin gnidningsevne over tid. Hvis du ikke sørger for at få udskiftet olien en gang imellem, vil den tilsidst ikke kunne smøre motoren som den burde, og motoren vil igen kunne brænde sammen.

Vælg en god olie ved olieskift

Der findes mange varianter af olie til motoren, og i alle prisklasser og kvaliteter. Selvom det kan virke fristende at købe den billigste olie, er dette ikke altid den billigste løsning. Pris og kvalitet hænger ofte sammen når det kommer til motorolie, hvis du køber en meget billig olie er kvaliteten ikke særlig god, og derved skal den også udskiftes oftere. Hvis du ikke selv har kompetencer til at skifte olien, skal du betale en mekaniker for det, derfor kan det faktisk være billigere i længden at inverstere i en god kvalitetsolie. Hvis din bil trænger til et olieskift, kan du altid forhøre dig hos din lokale mekaniker, de kender ofte til de gode mærker og sælger ofte de mærker som er gode til prisen. Der kan være forskel på hvilken olie der er bedst til dine behov, alt efter hvilke behov bilen har, og hvor meget du bruger bilen.

Olieskift i Aalborg og Nørresundby

Der findes mange muligheder for skift af motorolie i Aalborg og Nørresundby. Du kan selv købe olie mange steder og sørge for selv at få det skriftet. Du kan også henvende dig til et autoværksted og forhøre dig til priser og kvalitet af olien, inden du bestiller en tid. Når der skiftes olie, skal der for det meste også skiftes oliefilter. Dette er det filter der sørger for at der ikke er klumper og skidt i olien, når den skydes ind i motoren. Hvis du selv vil skifte olien i bilen, vil det også være en god ide at skifte oliefilteret. Hvis du får en mekaniker til at udføre arbejdet, vil han vurdere om der også skal skiftes oliefilter. Et oliefilter er ikke nødvendigvis særlig dyrt i indkøb, men det koster mindst en timeløn at få den skiftet hos mekanikeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *