Nu har jeg fundet den rigtige badmintonketcher

Efter at have søgt efter den helt rigtige badmintonketcher de seneste 2 år har jeg endeligt fundet den og er nu blevet væsentligt bedre til at slå de tunge afgørende smash. Det har været en lang rejse men den er slut nu og jeg må sige det har været det hele værd. Jeg startede med at lede for over 2 måneder siden, da vi var godt inde i sæsonen og jeg begyndte med at blive lidt småirriteret over at jeg ikke kunne afgøre bolden når jeg angreb, selv fra midt på banen kunne det nogen gange være et problem at få bolden slået i gulvet. Jeg har forsøgt forskellige ting, både ekstra styrketræning og fokus på korrekt teknik. Men lige meget hjalp det og derfor begyndte jeg at kigge på om det kunne vær den badmintonketcher jeg brugte der kunne være problemet og om det kunne være der jeg skulle sætte ind for at forbedre mine smash.

Jeg begyndte med at finde ud af hvad den badmintonketcher jeg spillede med havde af specifikationer, for da jeg købte den var det mest fordi der var et godt tilbud på den nede ved den lokale sportsforretning og ikke så meget fordi den var specielt god til min spillestil, jeg regnede faktisk med at nu den havde været så dyr før, ja så ville den være godt til alle spillere. Jeg blev dog klogere da jeg fik søgt mig frem til specifikationerne på en engelsk blog. Da jeg fik sammenlignet min gamle badmintonketcher med de grundregler jeg fandt på denne webshop: badmintonketcher.dk kunne jeg se at jeg ikke kunne have ramt mere forkert. Min gamle badmintonketcher var hovedlet, hvilket giver mindre power i de tunge slag, men hurtig reaktion. Da jeg kun spiller herre single er det ikke det bedste valg af vægtfordeling, jeg burde nærmere have en badmintonketcher med en neutral eller hovedtung vægtfordeling. Den anden vigtige funktion jeg kunne læse mig frem til var fleksibiliteten i skaftet, hvilket skal være stift hvis man spiller på et okay niveau. Min gamle ketcher var ekstra stiv i skaftet hvilket vil sige jeg skal svinge ekstremt hurtigt for at få mere power ud af skaftet og det giver sig selv at når jeg kun hopper rundt og spiller serie 2 i den lokale klub, så er der langt op til Lin Dan osv som spiller med disse typer af ketcher. Jeg fandt så en wehshop hvor jeg kunne prøve badmintonketcheren i 30 dage og hvis jeg ikke kunne lide at spille med den kunne jeg sende den retur og få den byttet til en anden efter eget valg. Jeg valgte at prøver Yonex Voltric 80 E-tune (shoppen hedder sport-net.dk) fordi den havde en hovedtung vægtfordeling og så kun et stift skaft i stedet for det ekstra stive skaft i min tidligere badmintonketcher. Jeg må indrømme at efter jeg havde spillet med den ny ketcher i 3 uger, så ville jeg slet ikke drømme om at sende den tilbage.

Du kan se en video af ketcheren HER.

De første 2 træninger var lidt underlige at spille med den nye ketcher, men efter det punkt kunne jeg mærke at der kom væsentligt mere fart i slagende og mine smash begyndte med at gå ned, selv fra baglinjen. Der var dog lige en periode hvor jeg ikke kunne løfte langt i defensiven pga den var lidt tungere, men det har jeg nu fået styr på, så jeg er godt tilfreds med min nye badmintonketcher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *