Nike benskinner – når du vil passe på dine ben

Hvad bruges benskinner til?

Benskinner er utrolig vigtige og nærmest uundværlige for fodboldspillere. Benskinners primære formål er at beskytte fodboldspillerens skinneben fra spark og hårde slag fra både bolden og modstanderen. Fodbold kan være ret hårdt fysisk, og derfor bør man gøre alt for at beskytte sig mod skader.

Benskinner er bestemt ikke noget, vi i nyere tid har fundet på. Benskinner er blev brugt i mange, mange år tilbage. Selvfølgelig til andre formål end boldspil som for eksempel til genoptræning af skader.

Det er vigtigt at finde den rigtige størrelse, da benskinnen skal sidde perfekt for optimal brug af benskinnen.

Man vil opleve, at man ved hjælp af sin højde kan finde frem til den rigtige størrelse.

Forskellige typer af benskinner

Der findes en række forskellige materialer, der anvendes til de forskellige benskinner. Nogen benskinner er lavet af polyurethan, som giver ekstremt god beskyttelse samtidig med, at det også er super fleksibelt, nogen benskinner er lavet af skumgummi, som får benskinnen til at være utrolig let og fleksibel, nogen benskinner er lavet af glasfiber, som lige som benskinnen af skumgummi er utrolig let, mens benskinner af glasfiber også er meget holdbare.

Udover de tre nævnte materialer, findes der også en del andre materialer, som man kan finde benskinner, der er lavet af.

Det er meget individuelt, hvilke materialer man er mest til, og der kan være fordele og ulemper ved alle materialerne.

Nogle benskinner er med velcrolukning. Benskinner med velcrolukning, som eksempelvis Nikes Nike Park Shield benskinner, er hårde og stærke og er nærmest udviklet som en skal, der skal beskytte bedst muligt fra slag. Derudover har benskinner med velcrolukning selvfølgelig en velcrolukning, der gør det super let at få benskinnerne af og på, samtidig med at det holder benskinnerne fint på plads.

Nogle benskinner er med tube. Benskinner med tube er lavet til at sidde tæt og fast ind til benet ved hjælp af en sok uden fod.

En ud af Nikes mange lanceringer

Nikes ypperste mål og tanker med lanceringen af Mercurial Lite var, at lancere nogle benskinner, der både er rare og komfortable at spille fodbold i, samtidig med at de ikke må forhindre eller nedsætte fodboldspillerens evner til at spille fodbold og præstere det, som den enkelte fodboldspiller maksimalt kan præstere. Nike lancerede altså Mercurial Lite, som skulle sidde perfekt på benene. Der er lavet en venstre og en højre benskinne som gør, at benskinnen passer perfekt til det enkelte ben.

Kilde: Sportsligt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *