Må man give et online gavekort som gave?

At give gaver kan til tider godt være lidt af en kunst. Det kan være svært at gennemskue helt præcist hvad folk ønsker sig og derfor ender det ofte med, at det måske ikke var den bedste gave man fik lavet og givet til personen. Det har ofte meget forskellige resultater, men som regel bliver gaven byttet. Der er dog en trend som er gået frem i Danmark og det er, at man i stedet for en gave køber et online gavekort eller et gavekort til en fysisk butik. Det er meget populært, men der er også nogle som mener, at det bestemt ikke er den rette løsning. Der er både fordele og ulemper, men er det egentlig socialt acceptabelt, at man giver et gavekort som gave?

gave der skinner

Gaver skal være personlige (som udgangspunkt)

Det kommer faktisk meget an på, hvem man spørger. Som regel når man giver gaver, så er målet, at den er personlig. En personlig gave er nemlig en som bliver husket og den kan gavne et forhold rigtig meget, fordi man føler, at man kender hinanden bedre og man har noget man har ”sammen”. De fleste vil derfor gerne have en personlig gave, som de føler er blevet skræddersyet og nøje udvalgt til lige præcis deres ønsker, selvom de slet ikke har været involveret. Så er der dog også andre, som har en meget mere praktisk tilgang til gaver. Det er folk som f.eks. ønsker sig en ny stavblender og underbukser. Hvis du ved, at dem du skal give gaven er ret praktisk orienterede, så vil de sikkert også værdsætte et gavekort, da de så selv kan bestemme hvad de vil købe. De går ikke op i den emotionelle værdi af gaven. Hvis det derimod er folk, som ikke altid skriver hvad de ønsker eller folk du ønsker at imponere/forbedre dit forhold til, så skal gaven gerne være så personlig som mulig.

Gavekort er ikke en erstatning for en gave

I mange tilfælde gælder det, at et gavekort eller et online gavekort ikke er en erstatning for en normal gave. Man kan godt give et gavekort som en del af en gave f.eks. en personlig kaffekop med et gavekort til en kaffebutik eller noget i den stil, men gavekortet kan som regel ikke stå alene, da man mangler det personlige touch.

Beløbet er vigtigt

En af de vigtigste ting, når man vil give et gavekort som en gave er selve beløbet. Jo højere beløbet er, jo mere acceptabelt er det, at du giver et gavekort. Jo flere penge man bruger, jo sværere er det nemlig også at bytte ting igen. Det betyder, at hvis du giver et gavekort på 100 kr., så bliver modtageren nok ikke videre imponeret og det virker kedeligt, men hvis du giver et gavekort på 1000 kr., så vil det være mere acceptabelt og gaven vil have større chance for, at blive defineret som en god gave. Det er dog altid en balancegang, men gavekort kan være en rigtig god tilføjelse til verdenen af gaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *