Lad konfirmanden vælge catering menu i både Roskilde og København

Hele konceptet med konfirmationer har ændret sig utrolig meget. Tilbage i gamle dage, hvor pigerne faktisk havde sorte kjoler på, var den store begivenhed noget helt andet. Dengang konfirmationen var en bekræftelse af dåben, hvilket på ingen måde var noget, som man kunne lade være med. Man skulle gå til præst, som en form for almen dannelse til noget, som man rent faktisk ville komme til ar bruge i sit fremtidige liv, fordi det netop var vigtigt, at man fik et tæt forhold og en udvidet viden omkring det, som ens liv nu engang skulle bygges på. På samme tid var konfirmationen også en form for overgang til de voksenes. Det var nu man kunne tage i byen i hvidovre eller Roskilde. Det var på mange måder en symbolskfest, der gjorde noget ellers meget abstrakt til noget mere håndgribeligt, netop fordi man nu kunne sætte en ordentlig ceremoni og tid på, hvornår man endelig blev en del af de voksnes rækker. Man kunne nu drikke alkohol, og blev højst sandsynligt sat i arbejde. Det ville også være omkring efter konfirmationen, at man ville begynde og kigge lidt på det andet køn. Begge disse meninger har konfirmationen mistet i dag. Det handler ikke længere om at blive tæt med kristendommen, og mange unge finder i virkeligheden præst undervisningen kedelig.  Denne undervisning burde i højere grad blive brugt til at lære de unge mennesker om morale og opførsel. For selvom man godt nok ikke anses som voksen, når man bliver konfirmeret, og det er de færreste, der får lov til at tage i byen i Ballerup eller Greve, så fungerer denne fest altså stadig, som en form for symbolsk begivenhed, hvor man måske ikke bliver voksen, men derimod teenager.

konfirmander

Giv konfirmanden mulighed for at vælger cateringbestilling i Roskilde og København

Det er dog stadig en hyggeligt og vigtigt begivenhed, selvom hvad der egentlig fejres kan blive diskuteret. Det er konfirmandens fest, og det er derfor også vigtigt, at det er denne der bestemmer en stor del af planlægningen. Det er også en del af denne overgangsprocess, at man får lov til at bestemme ting. Dette kan for eksempel være, hvilken farve hele festen skal være eller hvilken form for catering, man skal bestille, det kan være om festen skal holdes i København eller Roskilde, og hvad konfirmanden ønsker sig i gaver.

Find den catering, der passer konfirmanden

Det kan som forældre være svært at give styringen videre til konfirmanden, der højst sandsynligt ikke er ældre end 13 år. Dog skal man huske på, at dette altså er en særlig fest dag, og hvis konfirmanden så ønsker pomfritter med sovs, så er det altså dette denne skal få. Det smarte, når man vælger at købe catering ude fra, så har man også muligheden for at vælge lidt forskelligt mad, og kan derfor vælge både, hvad konfirmanden ønsker, men også hvad man selv forestiller sig vil passe bedst til både mormor og onkel Ole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *