Hvordan bliver man fitnessinstruktør?

Går du og drømmer om at blive fitnessinstruktør, så er det muligt at uddanne dig på et erhvervsakademi i Danmark. Uddannelsen tager kun to år, og med i bagagen får man både praktisk erfaring, teoretisk viden om muskler og træning samt mulighed for SU og elevløn.

fitnessHvordan bliver man fitnessinstruktør? For at påbegynde uddannelsen skal man have opfyldt sin undervisningspligt, det vil sige at have afsluttet folkeskolen eller tilsvarende undervisning. Dette giver adgang til grundforløbet, men adgangskravet er også et karaktergennemsnit på minimum 2,0 i både dansk og matematik fra afgangsprøven. Det er endvidere også vigtigt at være klar over, at man skal være vurderet som uddannelsesparat, hvis man kommer direkte fra folkeskolen. Grundforløbet varer mellem 20 til 40 uger alt afhængigt af, hvilken uddannelsesbaggrund man har. Det næste forløb i uddannelsen hedder hovedforløbet. Her kræves det, at man har bestået faget afsætning på E-niveau, erhvervsøkonomi på F-niveau og have førstehjælp på mellemniveau. Dette forløb består af en kombination af både praktik og skoleforløb. På denne opnår man teoretisk viden og praktisk erfaring. Dette gør den studerende mere klar til at komme ud på markedet efterfølgende. For at blive fitnessinstruktør skal man altså gennemføre uddannelsen som i alt tager to år. Det er også muligt at blive uddannet gennem de forskellige fitnesskæder.

Som fitnessinstruktør har man et stort ansvar, man skal være der for at støtte og motivere kunderne. Derudover skal man være positiv og glad, således at man får tilfredse og glade kunder. Det skal være sjovt at være fitnessinstruktør, og man skal have en masse koncentration samt viden omkring kroppen, således, at man også kan vejlede kunderne i den pågældende træning. Hvordan bliver man så fitnessinstruktør? For at blive fitnessinstruktør skal man have vilje til at ville vide diverse ting om kroppen og den opbygning. På studiet lærer du, hvordan du træner din krop, dens muskler og din kondi. Det er derfor vigtigt, at man som fitnessinstruktør, er god til mennesker samt, det at lære fra sig. Det er en god ide, at man har en pædagogisk tilgang til undervisning. Som fitnessinstruktør, skal man også lære at bruge de forskellige maskiner i fitnesscenteret. Der er forskellige maskiner som er til for at styrke musklen eller træne konditionen. Man lærer, hvordan man skal træne korrekt, således man undgår skader. Det er vigtigt at forstå, at arbejdet som fitnessinstruktør ikke bare er et arbejde, men også en livsstil.

Du kan læse mere på fitness-institute.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *