Hvem går egentligt med hjemmesko?

dejlige hjemmeskoSom ung mand i starten af 20’erne har jeg ofte undret mig over – går folk stadig i hjemmesko eller er det helt overtaget af klipklapper? Mine bedsteforældre har hjemmesko, du ved de rigtige, de uldne, de lidt deforme men varme hjemmesko. Men er det stadig muligt at købe hjemmesko, og er der overhovedet nogen der laves i Danmark?

Hjemmesko fra Danmark

Grundet de høje lønninger i Danmark havde jeg før denne artikel svært ved at se en danske virksomhed sælge hjemmesko, der altså er produceret her i Danmark. Det eneste jeg kunne komme på var nogen meget specielle der skulle leveres til et niche marked – evt. En speciel slags stof eller lign.

Jeg har efter lidt grundig research fundet ud af at der findes danske producenter! Glerups fra Aars i Nordjylland producerer de uldne vidundere, og sælger faktisk til en meget stor del af Europa og lidt andet. Det er dog en meget miljøbevidst virksomhed, der arbejder mekanisk i stedet for kemisk i så mange processer så muligt. Der er meget stor fokus på miljøet, hvilket også tiltrækker et segment af kunder der er villige til at betale ekstra for at få hvad de vil have – også hente dem hjem fra Danmark. Der er udover den store fokus på bæredygtighed og fokus på hvor ulden er fra, Nanny Glerup lavede i 1993 det første par hjemmesko af ulden fra deres egne Gotlands pels får. De var en succes, og gik godt som gave til venner, bekendte og familien, der alle blev meget glade for deres unikke hjemmesko. Efter succesen begyndte ægteparret Glerup på at udvikle deres lille virksomhed, de startede med at kunne producerer to om dagen. Siden har det hele taget fart og de sælger nu til en del lande i EU – hvor ulden også kommer fra. For at sikrer en kvalitet og en mangel på, for eksempel kemikalier, købes alt pels og uld fra EU lande.

Det er udover miljøet også vigtigt for Glerups at de mennesker der arbejder på fabrikken og i resten af virksomheden at alle har det godt, det er vigtigt at alle trives og at ingen bliver overbelastet på nogen måder. Det sikrer både en høj produktivitet, da glade mennesker arbejder hurtigt, det gør det nemmere at tiltrække kvalificeret og god arbejdskraft, da gode arbejdspladser er at foretrække og det gør dem en tand mere konkurrence dygtige – da en glad medarbejder er mere tilbøjelig til at ofrer lidt ekstra for den gode virksomhed.

Skal du også have hjemmesko? Det undrer mig ikke at det var sådan en virksomhed som Glerups jeg fandt – men de kan noget unikt, og det gør at de overlever, og lever i bedste vilkår som forretning. Deres design bærer stærkt præg af det naturlige og det sunde, det er tydeligt hvorfor de er så populære i resten af verden, især da vi danskere er så dårlige til at betale lidt ekstra for de gode, og grønne, produkter vi har adgang til i vores dagligdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *