Hold hunden inde med et ordentligt stakit

Er du nogen sinde blevet ringet op og spurgt, om du mangler en hund? Og har du kækt svaret, at den da er ude i haven. Indtil du kiggede derud og så, at det var den så ikke. Hvis man ikke har et ordentligt stakit er det nemt for ens hund at stikke af. Det kan give mange problemer. Først og fremmest at man skal ud og hente den forskellige steder. Dernæst at den kan lave ulykker. Hvis ens hund er aggressiv, er det særligt vigtigt. Ellers kan det være, at den gør skade på andre. Det kan være mennesker, hunde eller katte. Så er man selv ansvarlig. Også selv om man troede, at hunden gik sikkert i haven.

Omvendt kan man også risikere, at ens hund kommer til skade. Det kan være, at den bliver bidt af en anden hund. Det kan også være, at den løber ud foran en bil. Lige meget hvad er det vigtigt at sikre den ordentligt. Med et godt stakit behøver man ikke at have nogen skrupler i forhold til at lukke den ud i haven. Det kan man trygt gøre.

Byg selv et ordentligt stakit

stakitDer er meget at tænke over, hvis man skal bygge et stakit. Stakittet skal først og fremmest kunne holde hunden inde. Derudover skal det også være pænt. Det skal passe til huset. Nogle gange kan en hæk være nok. Nogle hække er så tykke, at hunden ikke kan komme igennem. Så behøver man ikke et stakit.

Mange hunde er dog naturligt nysgerrige. De vil gerne udforske verden udenfor haven. En hund kan både hoppe ud og grave sig ud. Man bør derfor tænke begge muligheder ind, når man laver et stakit. Man kan med fordel grave noget hønsenet ned i jorden. Så kan hunden ikke grave sig ud. Derudover bør man holde øje med, om hunden graver nogen steder. Hvis den graver i nærheden af stakittet, kan man dække det til regelmæssigt. Så kan den ikke komme ud.

Man bør også lave et stakit, som hunden ikke kan hoppe over. Det er forskelligt, hvor højt hunde kan hoppe. Store hunde vil selvfølgelig kunne hoppe højere end små hunde. Men små hunde kan også hoppe meget højt.

Hvilke materialer skal man bruge til sit stakit?

Man kan lave et hegn udelukkende af hønsenet. Det gør det nemt at holde hunden inde. Hønsenettet er nemt at sætte op. Men det er ikke særlig pænt. Hvis man vil have en praktisk og nem løsning, skal man vælge det. Hvis man vil have en mere æstetisk løsning, bør man vælge noget andet.

Det kan for eksempel være at lave et stakit i træ. Der findes mange muligheder for at lave et stakit i træ. Man kan med fordel låne nogle bøger på biblioteker. Så kan man se de forskellige muligheder. Man kan også prøve at søge på nettet.

Man kan også lave et stakit af andre materialer. Det kan for eksempel være pileflet. Pileflet er meget smukt og organisk, men tager også længere tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *