Har du fordomme om brugte biler

Når man skal anskaffe sig en ny ting, vil de fleste af os gerne have, at den ting er helt ny. Urørt af andre forbrugere, helt friskt produceret og som under ingen omstændigheder er blevet slidt af nogen som helst, så man selv kan lave de første skrammer. Dette gælder i høj grad også, når man skal anskaffe sig en ny bil. Men er det nu også altid det bedste i forhold til et økonomisk og miljøvenligt perspektiv?

Om genbrug

ny ejerBrugte biler står måske ikke øverst på ønskelisten, når man drømmer om nye biler, men måske man bør overveje det en ekstra gang i forhold til ens økonomi og i forhold til miljøet.

Det er ingen hemmelighed, at det koster mange ressourcer og derved og rigtig meget spild af CO2 og andre ødelæggende materialer og gasser, som langt fra er det bedste for vores miljø. Hver gang der skal produceres nyt materiale, koster det masser af ressourcer, masser af spild af energi og masser af penge. Udover det koster mange penge for en virksomhed at producere nye ting, koster det i høj grad også en god portion penge for den, der anskaffer sig nyt. Man skal både betale for en del af produktion, en del af fortjenesten og en del af de ansattes løn. Og det er som regel ikke helt billigt.

Det kan være en anden grund til at overveje at anskaffe sig noget, der er genbrug.
Man kan også stå i den situation, at man faktisk ikke har råd til at anskaffe sig en ny bil, og så er man jo nødt til at købe en brugt bil, hvis man skal have en bil.

Hvor kan man finde brugte biler

Er man nået frem til den konklusion, at man skal finde en brugt bil, skal man lede efter et bilforhandler, der sælger brugte biler. Heldigvis kan man finde brugte biler mange steder rundt omkring i Danmark. Bor man i nærheden af Horsens eller Kolding, er der ekstra mange muligheder for at finde en eller flere brugte biler af fin stand.

Hvis man opsøger den lokale bilforhandler, kan man også prøve at spørge ham eller hende, om de også sælger brugte biler. Det vil nok ikke være det, der fylder mest i bilforhandlerens reklame, da det ikke er de biler, der sælger bedst. Til gengæld er det altid bedre for en bilforhandler at sælge en brugt bil end slet ikke at sælge en bil til en ny kunde.

Hvis man gerne vil være på den sikre side, kan man også tage til større loppemarkeder for biler, hvor der altid er mange biler at finde. Nogle gange arrangeres det af en bilforhandler og andre gange er det mere tilfældigt, hvem der kommer og sælger biler.

Der er selvfølgelig også altid den mulighed at gå på nettet og være opsøgende. Der vil garanteret dukke nogle forslag op, hvis man søger på brugte biler. Især hvis man også søger lokalt i det område, man bor i. Det vil også gøre hele processen lidt nemmere for en selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *