Fibernet, hvad er det nu lige det er?

Der er rigtig mange danskere som ikke helt er klar over hvad fibernet er, og det forstår man egentligt godt. Fibernet er ikke særlig udbredt i Danmark endnu, selvom der dog er en del reklame for det. Nogle mener at fibernet er en underinddeling af bredbåndsnettet, hvilket man kan godt kan forklare det som, men andre mener der er stor forskel, og det er heller ikke forkert.

Grunden til at der er nogle som skelner så dybt, er fordi at de to former ikke transportere nettet på samme måde. Fibernettet er hurtigere, idet det bliver transporteret via lys, eller optisk fiber, som det kaldes. Dog er det som sagt ikke altid lige nemt at få fibernet i Danmark. i Danmark afhænger det nemlig meget af hvor du bor, og den geografiske placering. Ydermere så er fibernettet også det man kalder et symmetrisk internet. Det lyder måske lidt sjovt, men det gør man fordi at upload og download hastigheden er den samme. Denne hastighed er ikke ens på et almindeligt ADSL bredbånd forbindelse. Der vil downloadhastigheden typisk være hurtigere end upload hastigheden.

Fibernet er i dag den hurtigste form for internet du kan finde dig. Det skyldes som sagt at det transporteres gennem lys og ikke kobber. Derudover er der ikke de helt store problemer med fibernet når du skal installere det osv. som der kan være med almindeligt bredbånd.

Fordelene ved at have fibernet er altså du får en høj og stabil hastighed, og det skyldes lysetshastighed. En anden fordel er, at det ikke bliver påvirket særlig meget når der er mange som er koblet til på samme tid, i forhold til almindeligt bredbånd. Den egentlige ulempe er, at det langt fra er særlig tilgængelig for danskerne.

I Danmark findes er kun 3 leverandører af fibernet. Det er TDC, Dansk Energi og Fiber2you.

Vi anbefaler du sammenligner internet hos InternetTjek.dk som er anbefalet af TV2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *