Du slipper for fysiske SIM-kort i fremtiden

I din fremtidige mobiltelefon vil dit SIM-kort være bygget ind i telefonen, hvilket gør det særdeles praktisk men også banebrydende for industrien.

Fremover vil din mobiltelefon nemlig ikke indeholde et SIM-kort som vi kender det i dag. I fremtiden vil dit SIM-kort nemlig være bygget ind i selve telefonen, og bliver på nuværende tidspunkt betegnet som eSIM eller embedded SIM.

Specielt Apple er på forkant med denne teknologi, men også mobilgiganten Samsung går forrest når det gælder de fremtidige SIM-kort. Det betyder, at du fremover ikke skal skifte SIM-kort og bøvle med store og små SIM-kort når du køber en ny mobiltelefon eller til et andet teleselskab. Det vil alt sammen blive styret via din mobiltelefon, og det forventes derfor også det vil blive betydeligt lettere at skifte mobilselskab og abonnement. Faktisk forventes det, at det er muligt at have mere end ét mobilabonnement. Det vil især være en fordel hvis du rejser meget, eller er på længerevarende ophold i udlandet, hvor du let kan tilkoble dig en lokal udbyder.

Apple og Samsung er gået forrest i udviklingen af de nye eSIM, og er i forhandlinger med GSMA, som er en international organisation for hele telebranchen. De udtaler til Financial Times ”Størstedelen af teleselskaberne er klar til at skifte til eSIM.” Det gælder blandt andet AT&T, Tyske Deutche Telekom, Vodafone, Spanske Telefónica og franske Orange. Dog er den endelige aftale ikke på plads endnu.

Den nye teknologi med eSIM kort har Apple dog allerede været ude at afprøve i deres iPad Air 2 og iPad Mini 3, hvor der intet SIM-kort findes. Dog er et eSIM installeret, og køre over et program på Ipadden, der sender oplysningerne til Aplle. Ellers fungere iPad ligesom din mobiltelefon, hvor den i dag er koblet op til skyen, og kan ligeledes sende SMS’er og ringe når den er koblet til din Apple konto og derved din mobiltelefon og dens nummer. Det sendes over iMessage.

Apple er altså frontløber på denne front. Dog betyder det ikke at SIM-kortet forsvinder lige med det samme. Et plastik SIM-kort er nemlig en fysisk vare, som de fleste teleselskaber faktisk også skaber trafik og derved penge på. Og derfor forventes det at flere teleselskaber vil være tilbageholdende overfor de nye eSIM. Ligeledes vil der stadig være mange gamle telefoner, der stadig anvender almindelige SIM-kort. Derfor vil det almindelige SIM-kort stadig leve mange år endnu.

På telmodi.no kan du gå ind og tjekke om du har det rigtige mobilabonnement til din mobiltelefon i dag. Telmodi vil løbende holde dig opdateret om eSIM udviklingen, samt hvilke danske teleudbydere der går med først i udviklingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *