Den traditionsrige champagne

Alle kender til champagne. De fleste kender dens symbolske værdi, idet den udstråler rigdom, klasse og status. Mange mennesker forbinder champagnen med traditioner, for eksempel champagnen til kransekagen nytårsaften, hvor man fejrer starten på det nye år. Nogle opfatter den mousserende vin som værende nødvendig til alle slags festligheder, hvor champagnen altså er nødvendig for en ordentlig fejring. Dette kan være konfirmationer, studenterfester og bryllupper, hvor man både kan bruge champagnen til let velkomstdrink eller som akkompagnement til en god middag. Men det er ikke tilfældigt, at champagnen er forbundet med så mange traditioner, for drikken har en historie, der rækker langt tilbage i tiden.

Champagnens historie

ChampagneMan er ikke helt sikker, men det menes, den første champagne er blevet fremstillet en gang i sekstenhundredetallet. Her var det naturligvis kun overklassen, der havde råd til noget så ypperligt og luksuriøst. Det menes dog, at der er blevet dyrket vin i champagneområdet siden romernes tid, og det er derfor svært at vide, præcist hvornår champagnen blev opfundet. Siden er den blevet tilgængelig for menig mand, og der produceres nu omkring 315 millioner champagneflasker hvert eneste år. Champagnen produceres kun i det nordlige Frankrig, der således kaldes Champagne-Ardenne. Andre steder i Frankrig og resten af verden produceres lignende mousserende vine, men disse må lovmæssigt ikke kalde sig champagne. Vine som Cremants, Cava og Asti er altså slet ikke champagne, men fremstilles på næsten samme måde. Den originale champagne er altså meget prestigefyldt og eksklusiv, og det er nok også derfor, den er så traditionsrig.

Champagne til festen

Champagnen har altså en lang historie, der strækker sig helt frem til i dag, hvor folk stadig køber champagne til de fleste større festligheder. Skal man holde fest, er det altså værd at overveje, om man ønsker at servere champagne, uanset om det gælder en fødselsdag, en studenterfest eller noget helt tredje. Ønsker man at servere champagne, handler det også om at finde en vin, der både smager godt og ikke er alt for dyr, samt passer til det, man ønsker at bruge den til. Her kan det være en god idé at opsøge professionel hjælp ved for eksempel at søge på nettet, hvor der er mange råd til, hvordan man finder en champagne, der er god med hensyn til både smag og pris. Man kan også opsøge en vinkyndig i det lokale supermarked, der kan hjælpe med at finde den helt rigtige champagne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *