Arbejdet som den spirituelle bedemand er mere end bare et arbejde

Den spirituelle bedemand har stor forståelse for, at det er svært at miste. Det kan være knusende at miste nogen. Lige gyldigt hvem det er. Hvis det er et barn eller et ungt menneske, har omverdenen ofte meget sympati. De forstår, at det tager lang tid at komme sig over. Hvis det er et ældre menneske, kan omverdenen nogle gange have svært ved at forstå det. De tænker, at man da snart må være kommet over sorgen. Vedkommende var jo gammel. Måske også syg. Man burde jo have regnet ud, at de snart skulle dø. Men sådan fungerer mennesker ikke.

Det ved den spirituelle bedemand. Hun ser sit arbejde som mere end bare et arbejde. Hun ved, at hun kommer ind i menneskers liv på et sårbart tidspunkt. Det handler derfor om at behandle dem med respekt. At tage sig tid til dem. At høre på, hvad de har at sige. Det hjælper ikke at stresse dem. Det hjælper ikke at være hurtig og effektiv. Deres sorg er dyb. Mange føler sig helt magtesløse i sorgen.

Den spirituelle bedemand tager hånd om det praktiske

cermoniDer er mange praktiske ting i forbindelse med, at en person dør. Der er først og fremmest en masse papirarbejde. Det kan være, at der er nogle papirer man ikke kan finde. Derudover er der en masse myndigheder, der skal underrettes. Det kan være anstrengende at sidde med, hvis man er i sorg. Man bør derfor vælge en bedemand, der kan stå for papirarbejdet. Det kan den spirituelle bedemand. Hun har mange års erfaring med at håndtere papirarbejdet efter afdøde. Hun kan også fremskaffe papirer, der mangler. Det kan være, at man ikke kan finde vedkommendes fødsels- og dåbsattest. Så kan hun fremskaffe dem.

Den spirituelle bedemand ved, hvor vigtigt det er for de efterladte. Det giver en enorm ro til at kunne sørge. Når hun ordner papirerne, skal de efterladte lave meget mindre. Selvom papirarbejdet bare er en praktisk ting, er det altså også med til at hjælpe de efterladte.

Den spirituelle bedemand hjælper ved en ceremoni uden præst

Det er ikke alle, der vil have en præst til deres begravelse. Hvis man ikke er medlem af Folkekirken, er det slet ikke en mulighed. Hvis man er medlem af et andet trossamfund ligger det lige for. Det kan være asatroende eller buddhist. Så har man nogle ceremonier at forholde sig til.

Hvis den afdøde ikke troede på noget, kan det være svært. Så kan den spirituelle bedemand hjælpe. Hun har stor erfaring med at arrangere begravelser uden en præst. Hvis I gerne vil have nogen til at tale, har hun nogen hun kan anbefale. Som regel er det dog en fra familien, der gør det. Det kræver dog noget overskud. Det er ikke alle, der har det. Nogle gange kan man derfor godt blive irriteret på afdøde over, at de ikke var medlem af folkekirken. Så ville man have noget konkret at forholde sig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *